Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

Reklam

Bakanlık açıkladı: Kara avcılığı süresiz durduruldu

Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, depremler nedeniyle yaban hayatı ve yaşam alanlarının olumsuz etkilendiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından av ve yaban hayatının korunması maksadıyla ikinci bir duyuruya kadar ülke genelinde kara avcılığının yasaklandığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“20 Ağustos 2022 ile 05 Mart 2023 tarih aralığını kapsayan 2022-2023 Av Dönemi, yaban hayatı ve yaşam alanlarının deprem felaketinden olumsuz etkilenmesi nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığınca yeniden değerlendirildi. Bu kapsamda, ülkemizin önemli doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun 5. ve 12. maddeleri gereği, kara avcılığının bugünden itibaren durdurulması kararlaştırıldı.” Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, depremler nedeniyle yaban hayatı ve yaşam alanlarının olumsuz etkilendiği belirtildi.

 

 

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?