
3 Şubat 2026 tarihinde yapılan CHP Milas İlçe Başkanlığı Salı toplantısında, İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’e ziyaretin nedeni ve neden kabul edildiği soruldu. Toplantıda yaşanan gerginliğin ardından Kılbey’i arayarak konuyla ilgili detayları sorduk.
Barış Saylak’ın ilçe başkanlığına yaptığı ziyaretin ardından bazı partililer duruma sert tepki gösterdi. Tepkiler sonrası ilçe binasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı, bazı iddialarda ise CHP Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göksügür’ün kadın üyelere yönelik sert bir tutum sergilediği öne sürüldü.
CHP Milas İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarında ziyaretin fotoğraflarla paylaşılması eleştirilirken, partililer “fotoğraf çekilmemesi” ya da “paylaşılmaması” gerektiğini dile getirdi. Bunun üzerine parti içindeki tartışma daha da büyüdü.
Ziyaretin parti yönetiminden gizli yapılmadığını söyleyen CHP Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey, “Bu ziyaret tamamen nezaket çerçevesinde gerçekleşti. Partinin seçilmiş bireyleri dâhil olmak üzere ilgili kademelere bilgi verildi, süreç şeffaf şekilde yürütüldü” dedi.
Ziyaretin herhangi bir geri dönüş amacı taşımadığını belirten Kılbey, “Herhangi bir siyasi içerikli görüşme yapılmadı. Barış Saylak’ın da partiye geri dönmek gibi bir talebi olmadı. Gündemimizde böyle bir konu yoktu.” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonrası bazı partililerin sert tepki gösterdiğini belirten Kılbey, “‘Neden kabul ettin, bu kişi partiye giremez’ şeklinde eleştiriler oldu. Ben de bu ziyareti bilgi dâhilinde ve şeffaf şekilde yaptığımı söyledim. Biz bu kentin insanlarıyız. Siyaset dışı, nezaketen talep edilen bir ziyarete kapıyı kapatamazdım” diye konuştu.
Tartışmanın büyümemesi için toplantı ortamını terk ettiğini ifade eden Kılbey,
“Tepkiler artınca ‘İsterseniz beni disipline sevk edin ya da yeni başkanınızı seçin’ diyerek ortamdan ayrıldım. Amacım tartışmanın daha fazla büyümesini önlemekti” dedi.
Kadın üyelere yönelik olumsuz bir tutum sergilediği yönündeki iddiaları kesin bir dille reddeden Kılbey, “Kimseye saldırmadım. Kadınların her zaman destekçisi oldum. Kadına şiddete karşı açıkça mücadele eden biriyim. Böyle bir davranış söz konusu değildir. Şeffaf ve ilkeli yönetim anlayışımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Salonda bulunan CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Göksügür’ün, “en azından fotoğraf paylaşılmasaydı” denilmesi üzerine, “Ben çektim fotoğrafı, size mi soracağım” diyerek bağırdığı ve işaret parmağını sallayarak kadın üyelerin üzerine yürüdüğü iddiaları da gündeme geldi.
Bu iddialar üzerine açıklama yapan Göksügür,
“‘Ben çektim fotoğrafı, size mi soracağım’ dediğim doğrudur ancak hiçbir kadına bağırmadım ve işaret parmağımı sallamadım. Bugüne kadar hiçbir kadına yönelik böyle bir davranışım olmamıştır” şeklinde konuştu.
Öte yandan dün düzenlenen Salı toplantısına katılan ve konuşan CHP MYK Disiplin Kurulu Üyesi Av. Remzi Kazmaz, konuyu doğrudan isim vermeden değerlendirdi. Kazmaz, partililere aile içinden yaşanan olayın aile içinde kaldığı örneğini vererek, parti içerisinde konuşulan her konunun yine parti içinde kalması gerektiğini söyledi. Parti içi meselelerin sosyal medyaya taşınmasının doğru olmadığını belirten Kazmaz, bu konuda üyeleri uyardı.




