16. Tarım Fuarı kapılarını açtı
Milas’ta bu yıl 16.’sı düzenlenen Farmers Fair Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Bu yıl 13-16 Mart tarihleri arasında saat 10.00-19.00 açık kalacak fuarda…
Milas’ta bu yıl 16.’sı düzenlenen Farmers Fair Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, gerçekleştirilen açılış töreninin ardından ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Fuar, 13-16 Mart tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Bölgenin en önemli tarım etkinliklerinden biri olan organizasyonda; çiftçiler, üreticiler ve sektör profesyonelleri bir araya gelerek en son yenilikleri ve teknolojileri keşfetme fırsatı bulacak.
Fuar kapsamında tarım makineleri, gübre ve tohum üreticileri, hayvancılık ekipmanları ve modern tarım uygulamaları sergilenecek. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının stantlarında sektöre dair bilgiler ve sektördeki güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmeler yapılacak.
AÇILIŞ TÖRENİNE KATILIM YEREL DÜZEYDE KALDI
Expoline Fuarcılık tarafından düzenlenen 16. Farmers Fair Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılış töreni saat 11.00’de gerçekleştirildi. Fuara Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un yanı sıra siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve STK başkanları, çiftçiler ve üreticiler katıldı.
İlk olarak Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin halk oyunları gösterisi sahnelenirken, açılışın ilk konuşmasını Expoline Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Hakbilir gerçekleştirdi. Hakbilir, “2009 yılında proje iken 2010 yılında ilk fuarı gerçekleştirdik. Bugün 16.’sını açıyoruz. O fuardan bu fuara, fuarımız ‘delikanlı’ oldu. Tarım ve hayvancılık konusunda 16 yıl ayakta kalabilen ender fuarlardanız. O tarihten bugüne emeği geçen her kim varsa hepsini saygıyla selamlıyorum. Bugün fuarımızda 212 firmamız var. Geçen sene 98 bin ziyaretçimiz olmuştu. Bu yıl 110 bini hedefliyoruz. Katılımcılarımızın da, ziyaretçilerimizin de; herkesin mutlu olacağı bir fuar diliyorum.” dedi.
BAŞKAN TOPUZ’DAN FUAR ALANI MÜJDESİ
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz da Milas’ta tarımın geçmişinden bahsettikten sonra, “Bizim bir hedef koymamız lazım. Milas ve ülkemiz, tarımsal sanayi ürünlerinin her geçen gün daha da fazla üretilmesi…Bundan 5-10 yıl önce ülkemizde Denizli’nin üzerindeki illerde zeytinyağı tüketilmezdi. Ama bugün bakıyoruz ki, her bölgede zeytinyağı talebi var.” diye konuştu.
Topuz, “Milas fuarcılığını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Şu anda üzerinde bulunduğumuz alan bir fuar olarak dizayn edilmedi. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda Büyükşehir Belediyemiz ile beraber Milas’ta bir fuar alanı ve turizm merkezi olacak şekilde dizayn edilecek bir tesis yapımını kararlaştırdık. İnşallah bu yıl içerisinde projelendirmeyi tamamlarız. Önümüzdeki yıl fuar alanı olarak tescilli bir yapımız olur. Fuar alanını Milas’a kazandırdıktan sonra sadece Tarım Fuarı değil; turizm fuarı, gastronomi fuarı yapılabilir.” diye konuştu.
KAYMAKAM BÖKE’DEN KADIN ÜRETİCİYE DESTEK TALEBİ
Katılımcıları selamlayan Milas Kaymakamı M. Ünver Böke de fuarın geleneksel hale geldiğini ve değer, katkı sunan herkese teşekkür etti. Böke, fuarı kadın çiftçilere ithaf etti. Firmalara, kadın üreticilere özel indirim yapılması çağrısında bulundu.
Konuşmaların ardından kurdele, Milas protokolü tarafından kesildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, fuar alanını gezdi. Açılışa özel indirim ve promosyonları takip etti.