"12. Nebi Uslu Tiyatro Şenliğinde" ödüller sahiplerini buldu

​​​​​​​Milas Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve 5 tiyatro oyununun sahnelendiği 12. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği sona erdi. Birçok minik öğrencinin sahne aldığı şenlikte ‘En İyi Oyun’ ödülünün sahibi ‘Ormanda Bir Çocuk’ ekibi oldu.

  • 29 June 2024, Saturday 10:28

Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MİŞTİ) ve ilçemizdeki farklı okulların tiyatro topluluklarında drama ve tiyatro olmak üzere çeşitli branşlarda eğitim alan öğrenciler, bir yıllık emeklerini tiyatro gösterileriyle taçlandırdılar.​​​​​​​ Şenliğin organizasyonunu ve sunuculuğunu ise birçok oyunun yönetmenliğini de üstlenen Berkan Cengiz yaptı.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen şenlikte sahneye çıkan minik öğrenciler, ilk kez sahne heyecanı yaşarken, aileleri de çocukların heyecanına ortak oldu. Bu yıl Çocuk ve Barış temasıyla düzenlenen şenlikte minik öğrenciler, savaşın kötülüğünü anlatıp, barış mesajı verdiler. Ayrıca Burak Yılmaz’ın koro şefliğini yaptığı MİŞTİ Çocuk Korosu da birbirinden güzel eserleri başarı ile seslendirdi.

Milas Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen, 2009 yılında hayatını kaybeden emekli öğretmen ve Milas Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun(MİŞTİ) yönetmeni Nebi Uslu anısına düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliği’nin bu yıl 12.si gerçekleştirildi.

Şenlikte 14.00- 17.00 saatleri arasında Dersimiz Meslekler (Grup Dr. Mete Ersoy), Ormanda Bir Çocuk (Grup Merkez), Sevimli Tavşanlar ve Kurnaz Tilki (Grup Karma), Gerçek Mi Rüya Mı? (Grup Merkez 2), Sevgi ve Barış (Grup 23 Nisan) isimli 5 tiyatro oyunu sahnelendi. MİŞTİ Tiyatro Öğrencileri ve İasos Köy Tiyatrosu tarafından hazırlanan Kral ve Soytarısı’nın izlenmesinin ardından ödül törenine geçildi. 

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro şenliğinin jürisinde İstanbul Şehir Tiyatrosu Emeklisi Volkan Han, İstanbul Şehir Tiyatrosu Emeklisi Nevin Kadıoğlu, Drama Lideri Öğretmen Ali Çoban, Öğretmen Mustafa Emekli görev yaptı. 28 Haziran Cuma günü saat 18.00’de gerçekleştirilen ödül töreninde tiyatrocuların heyecanlı bekleyişi sona erdi.

Yarışmada, ‘En İyi Oyun’ ödülünü ‘Ormanda Bir Çocuk’, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü dişlek rolüyle Lena Berberoğlu, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü barış rolüyle Şerzan Çelik, ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü büyük tavşan rolüyle Ece Özler, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü ressam ahtapot rolüyle Ege Çağan Oğuzhan kazandı.  

 En iyi kadın oyuncu ödülünü, geçen senenin en iyi kadın oyuncu ödülünün sahibi Almina Hakyemez taktim ederken, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü jüri üyesi Nevin Kadıoğlu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü Ali Çoban, en iyi erkek oyuncu ödülünü Mustafa Emekli, en iyi oyun ödülünü ise Volkan Han teslim ederken, şenliğe katılan tüm tiyatrocu öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Birçok oyunun yönetmenliğini üstlenen Berkan Cengiz’e de jüri üyesi Volkan Han tarafından özel ödül teslim edildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık