Karacahisar’da çıkan yangında zeytinlik alanlar ve arı kovanları zarar gördü

Milas’a bağlı Karacahisar Mahallesi'nde dün çıkan yangında çok fazla zeytinlik alanın yanı sıra ormanlık alan ve arı kovanları da zarar gördü.

Karacahisar’da çıkan yangında zeytinlik alanlar ve arı kovanları zarar gördü

Karacahisar Mahallesi'nde yerleşime yakın bir alanda iddiaya göre elektrik arızası sebebiyle yangın çıktı. Mahalleli yangına müdahalede bulundu ancak şiddetli rüzgar sebebiyle alevler ormanlık alana sıçradı.

112’ye yapılan ihbarın ardından bölgeye çok sayıda arazöz, yangın söndürme işçisi ve itfaiye sevk edildi. Yangına müdahalede bulunan ekipler, geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına almakta güçlük çekti.  Ayrıca yangına havadan da çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etti.

Çevrede korku dolu anlar yaşatan yangında çok fazla zeytinlik alanın yanı sıra ormanlık alanın ve 50’ye yakın arı kovanı zarar gördüğü öğrenildi. Yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bölgede soğutma çalışmaları gün boyu devam etti. Yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

45 YILLIK EMEK 45 DAKİKADA KÜL OLDU

Yangın çıkan bölgede zeytin ağaçları bulunan usta zeytinyağı üreticisi Esandal Kozak, “Bugün köyümüz Karacahisar’da çıkan yangın sonucu 45 yılda gözümüz gibi bakıp bu hale getirdiğimiz zeytinlerimiz 45 dakikada kül oldu. Şimdi sormak istiyorum; nedir bu son yıllarda ülkemizdeki yangınların sebebi? Bizler mi duygusuzlaştık? Yoksa periyodik olarak yapılması gereken bakımları mı yapmıyoruz? Ama her ne olursa olsun yangınlar yüzünden yok oluyoruz” diyerek, yaşadığı üzüntüyü paylaştı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık