Akif Hamzaçebi’den Bafa’yı Tanıtma Sözü

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanvekili Akif Hamzaçebi Kurban Bayramı’nda Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’ne ziyarette bulundu. Hamzaçebi ziyareti sırasında Bafa’ya ayrı bir ilgisinin olduğunu belirterek, Bafa'yı tanıtma sözü verdi.

Akif Hamzaçebi’den Bafa’yı Tanıtma Sözü

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Bafa Muhtarı Kerim Tekin, Dağcı/ Yerel Rehber Yüksel Alpkaya, Bafaköy Kooperatif Başkanı Feray Uygun, Tanıtım Fotoğrafçısı Abdullah Kırbaş tarafından karşılanan Hamzaçebi önce halk ile bayramlaştı.

ECEVİT’İN OTURDUĞU MASADA ÇAY İÇTİ

Mehrum Başbakan Bülent Ecevit'in 1973 yılında Bafa’yı ziyareti sırasında oturduğu masada çay içen Akif Hamzaçebi, Bafa’ya özgü tarihi evleri gezdi ve evlerin mimarisi konusunda Belediye Başkanı Fevzi Topuz’dan bilgi aldı.

 

HAMZAÇEBİ MİLAS BÖREĞİNİ ÇOK BEĞENDİ

Yeni kurulan zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin yanı sıra kadınların ürettikleri çeşitli el işlerinin de pazarlaması yapılan Kadın Girişim Kooperatifi Bafaköy'i ziyaret etti. Burada Coğrafi İşaretli ürünleri inceleyen Hamzaçebi Milas böreğini çok beğendiğini belirti.

Kadın emeğini desteklemek için tüm platformlarda Bafa'yı tanıtmaya çalışacağını belirten Hamzaçebi, Bafa'ya olan ilgisinin kayınpederi Osman Zeki Özturanlı’nın Batak Göl isimli tiyatro oyunu sebebiyle olduğunu da söyledi.

Bafa’da sadece Bafaköy’ü ve Bafaköy Çevre Yaşam ve Kadın Girişimi Kooperatifini ziyaretle sınırlı kalmayan Hamzaçebi, Aydın ve Muğla illeri arasında yer alan ve beş parmağa benzeyen kaya kitleleriyle ünlü ve Milli Park ilan edilmesi için yıllardır çaba gösterilen Latmos Dağı‘nda, Çörlen Yaylası‘ndaki maden sahasında da incelemelerde bulundu.

LATMOS DAĞLARI SANKİ MİMARIN ÇOK GÜZEL BİR TASARIMI

Maden sahası yakınında açıklama yapan Akif Hamzaçebi, “Burası dağların ortasında, yerleşim yerlerinden uzakta olağanüstü ölçüde doğal zenginliklere ve tarihi dokuya sahip bir yer. Çam ormanları arasında çok eski dönemlerden kalma bu kayalar sanki bir mimarın çok güzel bir tasarımla, yontarak birbiri üzerine yerleştirmiş gibi duruyor.” dedi.

Latmos Dağları’nın doğal güzellikleri ve geçmişi hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanvekili Akif Hamzaçebi şunları söyledi;

“Yer yer meyve ağaçları, Roma İmparatorluğu döneminde kaya üzerine inşa edilmiş kale, yine o dönemlerden kalma kayalar üzerinde kovanlık kalıntıları (balı ayılar yemesin diye kovanlar kayalar üzerine konulurmuş) ve yürüdüğümüz yollardaki toprakla karışık kum zemin. (Zamanında bu coğrafyanın denizlerle kaplı olduğunun bir işareti.)

MİLLİ PARK İLAN EDİLMELİ

Hamzaçebi, “Çörlenasar mevkiinde maden çıkarma faaliyeti başlamış durumda. Burada bir adet iş makinesi de var. Ancak köylüler yürütmeyi durdurma talepli davalar açmış. Mücadele ediyorlar. Şimdilik faaliyet durmuş gözüküyor. Bu mücadelede köylülerin yanındayım. Burası madencilik faaliyetine konu olmamalı, tam tersine milli park ilan edilmeli” şeklinde konuştu.

haberin videosu için aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz

https://www.instagram.com/p/C8pAIvlJWW8/

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık