AKMERCAN YETKİLİLERİ KONUŞTU: “Milas’ta 17.000 Konutun Kapısına Kadar Gazı Getirdik”..

Milas’a doğalgaz şebekesinin kurulması ve doğalgaz boru hattının tamamlanması, birkaç yıldır hep gündemdeydi. Özellikle boru hattının yapımını üstlenen iki firmanın işi bitirmeden bırakması nedeniyle gecikmesi söz konusuydu. Sonra doğalgaz şebekesini yöneten Akmercan firmasının abone kayıtları başlatıldı. Ancak vatandaşların bir çoğu, biraz da kışın başlangıcında henüz bu konuda bir netlik olmayınca, kışın soğukta kalmamak için, eski yöntemlerle ısınma yoluna gittiler.

AKMERCAN YETKİLİLERİ KONUŞTU: “Milas’ta 17.000 Konutun Kapısına Kadar Gazı Getirdik”..

Ancak, Akmercan firması tarafından abone kayıtlarının yapılmaya başlanmasına karşın, pek çok vatandaş birbirine sorarak ya da sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapıyorlardı bir süredir.

Aslında doğalgaz boru hattının tamamlanmadığı, doğalgaz verilen bazı yerlere ise tankerlerle taşınan doğalgazın verildiği gibi pek çok rivayet dolaşıyordu ortalıkta. Firmanın bu konularda basını ve kamuoyunu yeterince aydınlatmaması da, bu rivayetlerin kartopu gibi büyümesine neden oluyordu.

Konuyu Akmercan yetkililerinden araştırdık. Bu araştırma sürecinde firmanın da ‘neden Milaslılar abone olmuyor’ diye düşündüklerini gördük.

Akmercan firması yetkilileri, konuyla ilgili olarak, önümüzdeki dönemde basını ve kamuoyunu daha sık bilgilendireceklerini belirterek, bizle şu bilgileri paylaştılar:

 

Doğalgaz Tankerle Değil, Boru Hattından Geliyor..

Firma yetkileri, Milas’ta kesinlikle tankerle doğalgaz taşınmasının söz konusu olmadığını, Doğalgaz boru hattının yapımını üstlenen iki firmanın işi tamamlayamaması üzerine üçüncü kez ihale yapıldığını ve yeni yüklenicinin boru hattını Ocak 2025’te bitirdiğini ve Kalınağıl sapağındaki Akmercan depolarına gazın bağlandığını belirttiler. Şu anda 2000 kadar abone olan vatandaşa bu hattan gelen gazın dağıtımını yaptıklarını belirten yetkililer, “Aslında Milas’taki şebeke yapımı yüzde 45’ler seviyesine gelmiş durumda ve şebeke yapımı devam ediyor. Biz şu anda Milas’ta 17000 konutun kapısına kadar gazı getirmiş durumdayız. Ama şu ana kadar 2000 abonelik oluşmuş durumda. Biz de Milaslılar neden abone olmak için başvurmuyorlar diye düşünüyoruz” dediler.

Boru hattının Ocak ayında tamamlanmış olmasının, kışa hazırlanan vatandaşlar için açıkta kalma korkusuyla abonelikleri ötelediğinin de farkında olduklarını, ancak bu kışa kadar aboneliklerde hızlı bir artış öngördüklerini, şu anda 17 bin konutun önüne kadar gelmiş gazın, bu sürede 20 bin konuta yükseleceğini ve şebeke döşeme işinin de devam ettiğini belirttiler.

Akmercan yetkilileri, Emek mahallesindeki abone bürolarında abonelik işlemlerinin devam ettiğini de bildirdiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık