Başkan Topuz’dan Yolsuzluk İddialarına Net Yanıt: "Hesabını Veremeyeceğimiz Bir Kuruş Yok"

Milas Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, göreve geldikten sonra bir komisyon kurarak tespit ettikleri usulsüzlükleri adli mercilere bildirdiklerini belirtti. Başkan Topuz, “Biz, Milas halkından topladığımız vergilerin kuruşu kuruşuna hesabını verebilecek nitelikteyiz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok.” dedi.

Başkan Topuz’dan Yolsuzluk İddialarına Net Yanıt:
  • 19 April 2025, Saturday 10:28

Bir televizyon programında Milas Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesi üzerine açıklama yapan Topuz’a, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya da destek verdi. Basın açıklamasında Milas Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddialarını ele alan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Milas Belediyesi’nin yolsuzlukla anılmasının kendisine zul olduğunu söyledi. TGRT'deki bir program sırasında Cem Küçük, hiç bir ayrıntı vermeden ve kanıt sunmadan, Milas Belediyesi'nde de yolsuzluk olduğunu söylemişti.

“Yolsuzluklara En Çok Direnen Kişiyim”

Yolsuzlukla mücadele konusunda bugüne kadar hiçbir taviz vermediğini vurgulayan Başkan Topuz, “Belediyenin adının yolsuzlukla anılması bana zul geliyor. Milas Belediyesi’nde yolsuzluğa karşı en fazla direnen yöneticiyim. Yolsuzluk durumunda gereğini yaparım, işine son veririm. Bizzat mahkemeye taşıdığım olaylar oldu. Örneğin; bir personel, belediyeye sarı bir musluk almış, bunu yerine koydurup ardından istifasını aldım.” dedi.

“Usulsüzlükleri Tespit Ettik, Suç Duyurusunda Bulunduk”

Göreve gelir gelmez önceki döneme dair detaylı incelemeler yaptırdığını ifade eden Topuz, temiz bir sayfa açmak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi. Özellikle bazı imar ruhsatlarında usulsüzlükler tespit ettiklerini ve bu konularda suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

“İncelemeler yaptırdım, titizlikle çalıştık, komisyonlar kurduk ve birçok konuyu ortaya çıkardık. Geçmiş döneme ait bazı imar izinlerinin usule aykırı olduğunu belirledik ve bu durumu adli mercilere bildirdik. Ayrıca Kaymakam Bey’e ve adli makamlara bilgi verdim. Belediyemizde usulsüzlük yapılmasına asla göz yummayız.”

“Somut Belge Olmadan Yapılan İddialar Ciddiyet Taşımaz”

Televizyon programında dile getirilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Topuz, “Ortada herhangi bir kanıt yok. Eğer bu iddiaları ortaya atan kişinin elinde belge ve delil varsa, Milas Belediyesi olarak gerekeni yaparız. Biz hukuk ve adaletin üstünlüğünü savunuyoruz. Elimize somut belgeler ulaştığında gerekli adımları atacağız.” dedi.

Basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topuz, “Eğer ilgili birimlere iddialarla ilgili belge gönderildiyse, bize ulaştığında gerekli savunmamızı yaparız. Belge ve kanıt olmadan ortaya atılan suçlamalar sadece sözlü iddia olmaktan öteye geçmez. Ayrıca, bu asılsız iddialarla ilgili olarak biz de suç duyurusunda bulunacağız.” diye konuştu.

CHP'den Başkan Topuz’a Destek

CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Süreyya Öneş Derici, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve CHP’li belediye başkanları, Başkan Topuz’un yanında olduklarını belirterek, yolsuzluk iddialarının kasıtlı ve gerçek dışı olduğunu söylediler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık