Köylüler Tarlalarının Tapusunu İstiyor
Kemikler Mahallesi’nde DSİ tarafından yapılması planlanan Kemikler (Gökçeler) Barajı ve Sulama Projesi nedeniyle etkilenen köylerden biri olana Gökçeler Köyü’nün bir diğer sorunu ise hazineye ait tarım arazilerinin hak sahiplerine verilmemesi. Bu durumdan şikayetçi olan köylüler, asırlardır işledikleri ancak hazineye ait olan tarım arazilerinin kendilerine satışının yapılıp, tapularını almak istiyor.

Her yıl düzenli olarak ecrimisil ödediklerini söyleyen Gökçeler Muhtarı Hüseyin Pırnaz, köylerine ait arazilerini daha önce havalimanı projesi nedeniyle kaybettiklerini söyleyerek, “Şimdi de Kemikler (Gökçeler) Barajı’nın ihtiyacı için köyümüzün en verimli 700 dönümlük yerini kamulaştıracaklar. Ayrıca içinde 12 tane evin bulunduğu ve ekip biçtiğimiz 1000 dönümlük hazine arazisinin de bizlere satışının biran önce yapılmasını istiyoruz” dedi.
Çevremizde yapılan yatırımlar nedeniyle köy arazilerinin talan edildiğini ve ellerinden alındığını söyleyen Muhtar Pırnaz, “Bu gidişle elimizde tarım yapacağımız, bahçe yapacağımız toprak kalmayacak. Önce havalimanı için 1000 dönüm arazimizi aldılar, şimdi de Kemikler barajının ihtiyacı için köyümüzün en verimli 700 dönümlük yerinden toprak almak için bu yeri kamulaştıracaklar. Ecrimisilllerini ödediğimiz, yıllardır bizler tarafından kullanılan 1000 dönümlük hazine arazilerinin de, kadastro tarafından bütün incelemeleri yapılmasına ve haritalanmasına karşın, hak sahiplerine satışları bir türlü yapılmıyor.” Dedi..
Gökçeler Muhtarı Pırnaz, ecrimisil ödedikleri hazine arazileri için yapılan çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: “Bizim Değirmenderesi/Uykuvadisi mevkiinde 1000 dönüm hazine arazimiz var, onu da alamadık. Biz bu yerler için ecrimisil ödüyoruz. Görüştüğümüz yetkililer ‘sizin iş tamam. Hazine arazilerini yıllardır ecrimisil ödeyen hak sahiplerine vereceğiz’ diyorlar ama bir türlü satış işlemleri gerçekleşemiyor. Bu yerler için 4 senedir uğraşıyorum. Bir sonuç alamadık. Ölçüldü, herkesin yeri tespit edildi. İsimleri yazıldı ama bir gelişme yok. Tam devredilecekken, durdurdular. Şu anda biz her yönüyle mağduruz . Bu arazilerin içinde 12 ev var. Burada harita kadastro işlemleri yapıldı. Köyün hepsinin yeri var burada. Bu topraklardan geçimini sağlıyorlar. Tapuları yok.”
Hazineye ait tarım arazisinde hak sahibi olan köylüler ise “Tarım arazilerimiz bizim geçim kaynağımız. Biz bu arazilerde kaç kuşaktır tarım yapıyoruz. Ayrıca her türlü işlemi yapılan hazine arazilerinin de hak sahiplerine bir an önce verilmesini istiyoruz.” dediler.





