“Milas 78’liler, Deştin Çevre Platformu Üyelerinin Yanındadır!”

Milas 78’liler tarafından Deştin Çevre Platformu üyelerinin yanında olduklarını söyleyerek, yazılı bir basın açıklaması yayınladılar.  27 Haziran Perşembe günü, saat 18.00'de Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda yapılacak olan basın açıklamasına da destek vereceklerini söyleyen Milas 78’liler, “Dostların arasında, doğanın tarafındayız,” diye haykırmak için Muğla Sınırsızlık Meydanında olacağız…” dediler.

“Milas 78’liler, Deştin Çevre Platformu Üyelerinin Yanındadır!”
  • 26 June 2024, Wednesday 12:40

Açıklama şu şekilde;

“Muğla ilinin Menteşe ilçesi sınırları içinde yer alan ormanlık ve tarım arazilerinin bulunduğu Deştin’de kurulmak istenilen çimento fabrikasına karşı; doğaya ve tarım alanlarına zarar vereceği gerekçesiyle bir direniş sergilenmektedir. Deştin Çevre Platformu üyeleri tarafından sürdürülen bu mücadele, Bilirkişi raporları doğrultusunda mahkeme kararlarıyla haklılık kazanmıştır. Bu mücadelenin tarihçesi 30 yıl geriye doğru gitmektedir.

TEMA verilerine göre Muğla ilinin yüzde 59’u maden arama ve işletme ruhsatına sahiptir. Bu nedenle ilin ormanlık alanları, verimli tarım arazileri, yeraltı su kaynakları, tarihi ve kültürel mirası tehlike altındadır. Vahşi madencilik anlayışı ile elde edecekleri ranttan başka bir şeyi düşünmeyen sermaye çevreleri; ülke genelinde yarattıkları tahribat kadar Muğla il genelinde ve Milas’ta da işbaşındadırlar. Milas ve Bodrum’u besleyen su havzalarının bulunduğu Akbelen bölgesindeki ormanlar, zeytinler; iktidar desteğiyle LİMAK-İÇTAŞ sermaye grubu için yok edildi. Milas ilçe sınırları içinde 44 maden firması faaliyette ve onlarcası da faaliyete geçmek için çabalıyor. Latmos ve Labranda’nın bulunduğu Beşparmak Dağları, feldspat ve mermer ocakları için kazılıyor, patlatılıyor ve ağaçlar kesiliyor… Ilbıra dağı da madencilik faaliyetlerinden dolayı zarar görüyor.

 

Her insan doğal zenginliklerine, çevresine, suyuna, havasına, tarihine ve kültürüne, ülkesinin geleceğine sahip çıkmak zorundadır. Dipçiklenmeyi, gözlerine bibergazı ve üzerlerine tazyiklisu sıkılmasını, gözaltına alınmayı, mahkemelerde yargılanmayı göze alan çevrecileri, yaşam savunucularını hiçkimse çeşitli iftira ve karalamalarla itibarsızlaştırılamaz. Bizim için, her türlü zorluklara rağmen mücadele eden, bu mücadelelere önderlik edenler değerlidir ve hiçbir iftira onları asla lekeleyemez, kara çalamaz!

Biz Milas 78’liler olarak, Deştin Çevre Platformunun önder isimleri olan Haluk Özsoy, Av. Nuray Şahbudak, İsmail Şener, Mustafa Tuncaelli, Kadriye Tuncaelli ve Ferah Gümüş’ün yanındayız ve onların haklı mücadelelerini destekliyoruz. Çimentocuların iftiraları onları hiçbir şekilde lekeleyemez. Hiçkimse onları itibarsızlaştıramaz. Maden uğruna Muğla coğrafyasının talan edilmesine izin vermeyeceğiz. Biz bu doğayı atalarımızdan miras almadık, çocuklarımızdan ödünç aldık. Çocuklarımızın hakkını korumak, geleceğimize sahip çıkmak için mücadele etmeye, direnmeye devam edeceğiz.

27 Haziran Perşembe günü, saat 18.00'de, "Dostların arasında, doğanın tarafındayız,” diye haykırmak için Muğla Sınırsızlık Meydanında olacağız…”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık