Öğrenci servislerinin şoförleri bilgilendirildi

Adem KANKAYNAR -

Öğrenci servislerinin şoförleri bilgilendirildi

Milas Kaymakamlığı önderliğinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta birimleri tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, özellikle taşımalı eğitimde görev yapan servis şoförleri bilgilendirildi. Toplantıya, şoförlerin yanı sıra okul müdürleri de katıldı.

‘On Numara Şoför’ nasıl olmalı?

Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Yavuz Yıldırım, Öğrenci taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri, okul müdürleri ve şoförlerin katıldığı toplantıda, ‘On Numara Şoför’ nasıl olmalı sorusuna yanıt bulunmaya çalışıldı.

Herkes, tam anlamıyla kurallara uyacak

Toplantının açılış konuşmasında Milas Kaymakamı Eren Arslan, okullarda güvenli bir eğitim ortamı sağlanması adına eğitimin bir parçası olan servis araçları ve sürücülerine yönelik daha önce de benzer toplantıların yapıldığına dikkat çekerek;

“Devletin açtığı ihaleleri alan ve bu işi yaparak hizmet sağlayanlarla bu tür toplantıları daha önce de yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Okullarımızda karşılaştığımız sorunlar tamamen ortadan kalkıncaya kadar, bu eğitim çalışmaları sürecek.

Bir yandan kamu görevlileri, diğer yandan bu alandaki hizmet sağlayıcıları tam bir uyum içerisinde ve işbirliği halinde sorunsuz, kazasız-belasız bir eğitim yılı geçirmemiz adına belirlenen kurallara, yasa ve yönetmeliklere uymakla yükümlüdür. Bu konuda taviz verilmesi mümkün değildir. Herkes, tam anlamıyla kurallara uyacak” diyerek sözü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun’a bıraktı.

Özellikle saat konusuna riayet etmenizi istiyoruz

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, taşımalı eğitim ile ilgili çıkarılan yönetmelikleri kısaca paylaştıktan sonra şunları söyledi:

“Taşımalı eğitim konusunda geçmiş yıllarda karşılaşılan birçok sorun, alınan tedbirlerle bu sene ortadan kalkmış durumda. Elbette dönemin henüz başındayız, henüz daha öğrenci listeleri tam anlamıyla netleşmedi. Ancak kısa bir süre sonra bu eksiklik de giderilecek. Bu sene, özellikle kırsaldan ilçe merkezine gelecek öğrencilerimiz için farklı bir model uyguluyoruz. Şimdilik bir sorunla karşılaşmadık. Sizlerden özellikle saat konusuna riayet etmenizi istiyoruz. Sabah saat 08.00 ile akşam 17.00 kesin olarak belirlenmiş saatlerdir.

Öte yandan servislerde rehber personel bulundurma zorunluluğu sadece özel eğitim öğrencileri için geçerlidir. Bu personel sabah saat 08.00’de araçta bulunacak ve akşam son varış noktasına ulaşılıncaya kadar araçta kalacak” dedi.

Sorunlarımız var ancak çözümsüz değil

Toplantıya katılan Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ise, bazı konularda küçük sorunların olduğunu ancak bunların çözümsüz olmadığını belirterek; “Karşılıklı iyi niyet, hoşgörü ve saygı çerçevesinde tüm sorunların üstesinden geliriz. Özellikle güzergâh belgeleri konusunda henüz çalışmalar tamamlanmadı. Bu konuda denetim görevi yapan arkadaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Sanırım Ekim ayı sonuna kadar bu belgeler tamamlanır.

Öte yandan bu tür toplantıların yanı sıra Oda olarak bizler de arkadaşlarımıza belirli aralıklarla hizmet içi eğitim vermeyi sürdürüyoruz. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız bizim geleceğimiz ve bunu en iyi anlayan ve bilen de şoför esnafıdır. Dolayısıyla bizler işimizi yaparken en azami ölçüde hem kurallara, hem de genel davranış konularında dikkat ediyoruz” diyerek, sağlıklı bir eğitim yılı geçmesini diledi.

Kıyafetler ‘şık’ olmuş

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ise, özellikle servis şoförlerinin ‘tek tip’ kıyafet giymelerinin güzel bir davranış olduğunu belirterek; “Bu kıyafetler sayesinde, hem öğrenci, hem okul görevlileri hem de öğrenci velisi kimin servis şoförü olduğunu anında görecektir. Lütfen kıyafetlerinizle birlikte yaka kartını da takmayı ihmal etmeyin. Bir başka konu ise, taşıdığınız öğrenciler bizleri, sizleri yani büyükleri örnek alıyor. Lütfen davranışlarınıza, konuşmalarınıza hatta araç içinde çaldığınız müziğe bile dikkat edin. Çocuklarımıza, gençlerimize kötü örnek olmayalım” dedi.

Toplantıda son konuşmayı ise Milas Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü (RAM) Yavuz Yıldırım yaptı. Yıldırım, geçen yıl da benzer bir toplantı yapıldığını ve o toplantıda da birçok konuda önemli uyarılarda bulunduklarını belirterek; “Günün belli saatlerinde servisteki çocuklara bir anlamda model oluyorsunuz. Bu anlamda davranışlarınıza, konuşmalarınıza, kılık-kıyafetinize dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle trafikte seyir halindeyken kimi zaman şoför arkadaşlarımız diğer sürücülerle tartışabiliyor, hatta küfürleşmeye varan boyutlara gelebiliyor. Dolayısıyla böyle durumlardaki davranışlar da o çocuklar için bir model teşkil edebiliyor.

Onlarla güzel diyaloglar kurmanız, ikili ilişki yeteneğinizi kullanarak, konuşmalarınızı ve davranışlarınızı sergilemeniz son derece önemli. Bazı öğrencilerimiz, yaptığımız görüşmelerde kendilerine, servis şoförü tarafından ‘lakap’ takıldığını söylüyor. Lütfen bu tür davranışlardan uzak duralım. Daha dikkatli olalım” diyerek, çocuklarla servis şoförü arasında güzel bir iletişimin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Soru-cevap bölümü…

Konuşmaların ardından salondaki okul müdürleri, servis sağlayıcı firma yetkilileri ve servis şoförleri akıllarına takılan soruları yetkililere sorma fırsatı buldular. Sorulan sorulara içtenlikle cevap veren yetkililer, ortada bir sorun olması halinde illaki bu tür toplantıların beklenmesine gerek olmadığını, en kestirme yoldan konuyu yetkililere ileterek soruna çözüm bulunabileceğini belirttiler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık