Vatandaş bıktı… Onlar bıkmadı…

Oktay ÇAYIRLI -

Vatandaş bıktı… Onlar bıkmadı…

Okuduğumuz zaman bazen düşündüren, bazen güldüren bazen ise hiçbir anlam ifade etmeyen duvar yazıları bu aralar ilçemizin çeşitli mahalle ve sokaklarında daha sık karşımıza çıkmaya başladı… Yazılardan rahatsız mahalle, sokak sakinleri veya ev sahipleri yazıları temizlemekten bıksa da, her geçen gün yayılan duvar yazıları, yazanlarının bıkmadığını gösteriyor…

Milas merkezindeki yerleşim alanı genellikle eski yapılardan, dar sokaklardan oluşuyor. Yürüyüş yaptığınız sırada, zaman zaman adeta tarih içinde yolculuk yaptığınızı sandığınız bu sokaklarda bazen olumsuzluklarla da karşılaşıyorsunuz.

Bu olumsuzlukların başında duvar yazıları geliyor.

Aklından geçirdiklerini, karşılıksız aşkını-sevgisini, derdini kederini diliyle ifade edemeyen, hangi duygu ve düşünceler veya hangi dünya içerisinde yaşadığının farkında olmadan sırf birşeyler yazmak için “yazayım” diyerek duvarı karalayanların ortaya çıkardığı duvar yazıları bunlar. Bazılarını görünce hoşumuza gidiyor, bazıları farklı anlamlar içeriyor, bazıları sıradan yazılar.

Bu yazıların büyük bir bölümü hatta hemen hemen hepsi “gençlerimiz” tarafından yazılıyor.

Bazıları her ne kadar anlamlı gelse veya hoşa gitse de oluşturduğu görüntü kirliliğini aklayacak kadar masum değiller.

Gençlerin bu duvar yazısı sevdası en çok da mahalle, sokak sakinlerini ve ikamet sahiplerini rahatsız ediyor.

Belirli yıllarda evin boyasını yenilemek her ne kadar bina yapısı için sağlıklı ve göz zevki için uygun olsa da, gençlerin yazıları nedeniyle vatandaşlar sık sık evlerinin dış cephelerini boyamak zorunda kalıyorlar.

 

Gençler için alan

oluşturulsun

Duvar yazıları nedeniyle evlerinin dış cephesini boyamaktan bıktıklarını belirten vatandaşlar, “Duvar yazıları sadece görüntü kirliliği oluşturmuyor, aile bütçemize de zarar veriyor. Onlar yazdıkça bizler yeniden boyayarak duvarı eski haline getirmeye çalışıyoruz. Yerel yetkililerimiz gençlerimize uygun bir yer oluşturursa hem biz hem de gençlerimiz rahatlayacak” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık