
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 9–13 Ocak tarihleri arasında ülke genelinde yapılması talimatlandırılan eş zamanlı denetimler kapsamında, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri 11 Ocak’ta il genelinde kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.
Muğla İl Tarım Müdürlüğü’ne ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan bilgilere göre; Muğla genelinde 14 kontrol ekibi tarafından 7 ayrı noktada yürütülen denetimlerde; 43 toplu tüketim yeri, 35 satış yeri, 2 depo ve 3 karaya çıkış noktası kontrol edildi.
Yapılan incelemelerde mevzuata aykırı faaliyette bulunduğu tespit edilen 6 işletmeye toplam 379 bin 176 TL idari para cezası uygulandı.
Denetimler sırasında ayrıca 42 kilogram istavrit, 9 kilogram çipura, 7 kilogram mezgit, 4,5 kilogram lahos, 4 kilogram tekir, 1,95 kilogram dil ve 1,40 kilogram sargoz balığı ile 440 metre markasız ve sahipsiz uzatma ağı ve sahibi kaçan 1 adet serpme ağına el konuldu. El konulan ürün ve av araçlarının mülkiyetinin kamuya geçirilmesi için gerekli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililer, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız ve kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.









