
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilçemizde Şehit Astsubay Başçavuş Emrah Kuran adına düzenlenecek satranç turnuvası için adım atıldı.
Bu kapsamda, Milas İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı arasında protokol imzalandı. Turnuva; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.
14 – 15 Şubat tarihlerinde Milas İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenecek olan turnuvanın amacı Şehit Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın aziz hatırasını yaşatmak, gençlerimizin zihinsel gelişimine katkı sağlamak, öğrenciler arasında satranç sporunu yaygınlaştırmak, sosyal ve kültürel etkinliklerle gençleri desteklemek olarak ifade edildi.
Turnuvanın protokolü Milas İlçe Millî Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Durmuş Tayfun Uslu, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Milas İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Taşdemir’in katılımlarıyla imzalandı.
Bu anlamlı iş birliği ile ilçemizde öğrencilerin satranç sporuna olan ilgisinin artırılması ve gençlerimizin hem akademik hem de sosyal gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.








