
Milas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürdürülen planlı soruşturma çerçevesinde, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Şubat Salı günü Milas ve Osmaniye’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Soruşturmanın; yüksek faizle borçlandırıldığı öne sürülen Önder Ö.’nün yaşamına son vermesi, yine faiz iddiasıyla evini devrettikten sonra intihar ettiği belirtilen Serkan A.’nın ölümü ve bu süreçle bağlantılı olarak yaşanan iki ayrı cinayet olayı dahil olmak üzere toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olaylar zincirini kapsadığı öğrenildi.

Verilen bilgilere göre; soruşturma kapsamında Önder Ö.’nün yüksek faizle borçlandırıldığı ve bu nedenle intihar ettiği iddiası, tefecilik mağduru olduğu belirtilen Önder Ö.’nün oğlu M.A.Ö’nün, şüpheli M.D.’nin oğlu Ali Taha Demir ile Halil İbrahim Tuzcu’yu öldürmesi, Serkan A.’nın faiz karşılığı borçlandırıldıktan sonra evini devrettiği ve mektup yazarak hayatına son verdiği iddiaları üzerine yürütülen incelemeler yer aldı.

Yapılan teknik ve fiziki çalışmaların ardından Milas ve Osmaniye’de belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenlendi. Aramalarda; intihar eden Serkan A. adına düzenlenmiş 1 milyon 500 bin TL tutarında senet fotokopisi, intihar eden Önder Ö. adına düzenlenmiş 1 milyon 650 bin TL tutarında senet fotokopisi, 5 milyon TL tutarında bir senet ile çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüpheli, 20 Şubat Cum
a günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.B. serbest bırakılırken, M.D., N.B., A.T. ve G.K. isimli 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.



