Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

Reklam

ŞİMDİ SIRA GÖKTUĞ KURT’TA

Muğla’nın Milas ilçesinde yaşayan 5 yaşındaki minik Göktuğ Kurt’un hayata tutunmak için başlatmış olduğu mücadelesine gönüllüler destek vermeye devam ediyor. Kurt için bir araya gelen gönüllüler, yardım kampanyası kapsamında ilerleyen süreçte nelerin yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Reklam
göktuğ

5 yaşındaki Göktuğ Kurt, nadir görülen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla yaşam mücadelesi veriyor. Minik Göktuğ’un tedavisi için gerekli olan yüksek maliyetli ilaç ve bakım giderlerini karşılayabilmek amacıyla gönüllüler harekete geçti.

Göktuğ Kurt adına Valilik onaylı başlatılan yardım kampanyası devam ederken, kampanyanın daha etkili ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla ilçemizde bulunan gönüllüler aileyle bir araya geldi.

Gönüllülere süreç hakkında bilgi aktararak, henüz 3 aylıkken çocuğu Göktuğ Kurt’un çoğunlukla erkek çocuklarını etkileyen ve kas erimesi hastalığı olan Duchenne musküler distrofi DMD hastası olduğunu öğrendiklerini belirten anne Ece Tülübaş, “3 yıl kadar bir süre İzmir Ege Üniversitesi Çocuk Nöroloji ve Genetik Bölümünde kontrollerimiz sağlandı. 2025 yılında ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kas Merkezi’nde kontrollerimiz sağlanıyor. Her hafta cumartesi günleri fizik tedavimiz oluyor. Milas Belediyesi’ne ait kapalı yüzme havuzunda da haftanın belirli günleri yüzme çalışmalarımız var. Bunun harici günlerde tedavideki hareketleri evde kendimiz çalışıyoruz” dedi.

Milas’ta şimdiye kadar vermiş olduğu mücadeleden örnekler veren anne Tülübaş, “ilçemizdeki yerel yöneticilerle, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelme fırsatım oldu. Ama şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla çok da fazla mesafe kat edemedik. Bizlere bu süreçte destek veren bir çok insan var. Onlara da ayrı ayrı yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

Basın mensuplarının ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Göktuğ Kurt için başlatılan bağış kampanyası detaylı bir şeklide masaya yatırıldı.

Gönüllü ekibin yönetimini oluşturan Ayşen Görgen, Tolga Serin ve Gamze Öney daha önce Milas’ın diğer DMD hastası çocuğu olan Göktuğ Karakaya için çalışmalar yaptıklarını belirterek, Göktuğ Kurt için yapılabilecek çalışmaları dile getirdiler.

Göktuğ’a destek olmak isteyen vatandaşların, Instagram’da açılan @ dmdgoktugkurt hesabını takip ederek kampanyaya katkı sağlayabilecekleri hatırlatıldı. Sosyal medyada yapılacak her paylaşım ve etkileşimin, Göktuğ’un tedavi yolculuğuna umut olacağı vurgulandı. Göktuğ Kurt’un sesinin daha fazla kişiye ulaşması ve tedavi sürecinin hızlandırılması hedeflendi. Atılacak adımlar yeniden gözden geçirilirken, sağlıklı bir kampanya için görev dağılımı ve toplantıların önemli olduğuna dikkat çekildi.

Göktuğ’un ailesi, verdikleri destek ve gösterdikleri duyarlılık için tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu zorlu mücadeleyi hep birlikte başaracağız” mesajını verdi.

BAĞIŞ HESAP NUMARASI

Göktuğ Kurt’un tedavisi için gerekli desteğin toplanması için Muğla Valiliği’nin onayı ile açılan hesap numarası ise şöyle:

TR97 0001 0090 1093 7315 3050 03

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?