
“Milas 2026’da Parlayan Yıldız”
Toplantının açılışında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın sahip olduğu ekonomik potansiyelin her geçen gün daha görünür hale geldiğini belirtti. 2026 yılı için “Milas parlayan yıldız” sloganını benimsediklerini ifade eden Özer, üretim, tarım ve turizm alanlarında güçlü bir ivme yakalandığını söyledi.
Özer, “10 meslek grubumuzla bir araya gelerek hem 2026 yılını değerlendiriyoruz hem de MİTSO’nun çalışmalarını paylaşıyoruz” dedi.
Zeytin ve Zeytinyağına Hibe Desteği
Milas’ın lokomotif sektörlerinden zeytin ve zeytinyağına yönelik önemli gelişmeleri aktaran Özer, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) 500 bin TL hibe desteği alındığını açıkladı. Bu destekle markalaşma çalışmalarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Özer, Milas ürünlerinin katma değerini artırmak istediklerini vurguladı.
Ayrıca 19-20 Nisan tarihlerinde Milas’ın “çekişke zeytini” için Avrupa Birliği onay sürecinin sonuçlanmasının beklendiğini ifade eden Özer, bu gelişmenin Milas ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını dile getirdi.
Fuarlarla Tanıtım Atağı
MİTSO’nun tanıtım faaliyetlerine de değinen Özer, farklı şehirlerde düzenlenecek fuarlara aktif katılım sağlanacağını belirtti. Üreticilerin fuarlara katılımını teşvik etmek amacıyla ulaşım desteği kapsamında otobüs kaldırılacağını ifade eden Özer, “Milas markasını daha geniş kitlelere tanıtmak zorundayız” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi Güçleniyor
Milas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların planlandığı şekilde ilerlediğini belirten Özer, yıl sonuna kadar 58 yatırımcının üretime geçmesinin hedeflendiğini söyledi. Sanayi altyapısının güçlenmeye devam ettiğini kaydeden Özer, işletmelerde iş sağlığı ve yangın güvenliği konularına da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
“Zeytinyağında Katma Değer Şart”
Toplantıda söz alan MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ise özellikle zeytinyağı sektörüne dikkat çekti. Milas’ın bu alanda önemli bir noktaya geldiğini belirten Yüksel, artan işçilik maliyetleri nedeniyle üreticilerin zorlandığını ifade etti.
Yüksel, “Markalarımızı oluşturarak yüksek kaliteli ürünleri katma değerli şekilde pazarlamamız gerekiyor” diyerek sürdürülebilir kazanç için markalaşmanın önemine işaret etti.
OSB Genişliyor, IPARD Desteği Açılıyor
Organize sanayi bölgesine ilişkin yeni gelişmeleri de paylaşan Yüksel, 1500 dönümlük genişleme için bakanlıktan onay alındığını açıkladı. OSB’nin idari olarak Bahçeburun Mahallesi’ne bağlanmasıyla birlikte IPARD desteklerinden yararlanma imkânı doğduğunu belirten Yüksel, üreticilere devlet destekli programları yakından takip etmeleri çağrısında bulundu.
Komite Üyelerinden Görüş ve Öneriler
Toplantı boyunca söz alan komite üyeleri, sektörlerine ilişkin talep ve önerilerini dile getirerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantı, genel değerlendirmelerin ardından sona erdi.






