
Genç Yaşta Gelen Acı Veda
Yakalandığı hastalık nedeniyle hayatını kaybeden 36 yaşındaki öğretmen Nevzat Ürekil için düzenlenen törende hüzün hakimdi. 14 yıllık öğretmen olan Ürekil, 2020 yılında Milas’a atanarak Bafa Ortaokulu’nda görev yapmaya başladı. Daha sonra Ovakışlacık Ortaokulu’nda görev yapan Ürekil, yeniden Bafa Ortaokulu’na dönerek öğrencilerine eğitim vermeyi sürdürdü.
Evli ve iki çocuk babası olan Ürekil’in meslek hayatı ve eğitim camiasına yaptığı katkılar törende okunan özgeçmişinde anlatıldı. Meslektaşlarının büyük sevgi ve saygıyla andığı genç öğretmenin ardından duygu dolu anlar yaşandı.

Eşinin Gözyaşları Yürekleri Dağladı
Törene katılan Nevzat Ürekil’in eşi, ailesi ve yakınları büyük üzüntü yaşadı. Genç öğretmenin eşinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Meslektaşları ve dostları da Ürekil’in ardından duydukları derin üzüntüyü dile getirdi.
Bayram Ziyareti İçin Gitmişti
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde evrak kayıt memuru olarak görev yapan 48 yaşındaki Alparslan Adlım için de aynı törende dualar edildi. Evli ve dört çocuk babası olan Adlım’ın yaşam öyküsü okundu.

6 Şubat depremlerinin ardından Milas’a atanan Adlım’ın, bayram ziyareti ve bir hafta sonra yapılacak oğlunun düğünü için memleketi Gaziantep’e gittiği, burada hayatını kaybettiği belirtildi. Bir süredir kronik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Adlım’ın vefatı, ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları arasında büyük üzüntüye neden oldu.
İsa Bal: “İki Kıymetli Mesai Arkadaşımızı Kaybettik”
Törende konuşan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Nevzat Ürekil’in öğrencileri ve meslektaşları tarafından sevilen bir öğretmen olduğunu ifade etti. Ürekil’in törenin ardından memleketi Iğdır’da toprağa verileceğini belirten Bal, Alparslan Adlım’ın da çalışkanlığı ve samimiyetiyle tanınan değerli bir personel olduğunu söyledi.
Bal, Adlım’ın bayram tatili ve oğlunun düğün hazırlıkları için bulunduğu Gaziantep’te hayatını kaybettiğini belirterek her iki mesai arkadaşına da Allah’tan rahmet diledi.
Her iki kaybın da kendilerini derinden üzdüğünü ifade eden Bal, Nevzat Ürekil ve Alparslan Adlım'ın görevlerini özveriyle yerine getiren, çevreleri tarafından sevilen ve saygı duyulan kişiler olduğunu söyledi.

Dualarla Son Görev Yerine Getirildi
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duaların ardından Milas Milli Eğitim camiası, iki mesai arkadaşına son görevini yerine getirdi. Tören sonunda Nevzat Ürekil’in eşi ve yakınları taziyeleri kabul ederken, katılımcılar ailelere başsağlığı dileklerini iletti. Ürekil’in naaşı, düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Iğdır’a uğurlandı.
Milas eğitim camiasını derin üzüntüye boğan iki kayıp, geride bıraktıkları hatıralar ve hizmetleriyle meslektaşlarının hafızalarında yaşamaya devam edecek.



