Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

  • ANASAYFA
  • MANŞET
  • Milaslı Milli Sporcu Sergen Donka’nın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Milaslı Milli Sporcu Sergen Donka’nın Hedefi Dünya Şampiyonluğu

14-19 Temmuz 2026 tarihleri arasında Adana’da düzenlenen Genç Erkekler Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Milaslı sporcu Sergen Donka, şimdi gözünü Dünya Şampiyonası’na çevirdi. Kasım ayında Yunanistan’da gerçekleştirilecek Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi temsil edecek olan başarılı sporcu, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Reklam
1d37be6e-cb68-4c74-8e23-14c933559241

Türkiye şampiyonluğunun ardından Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında basın mensupları ile bir araya gelen Sergen Donka, elde ettiği başarıyı ve bundan sonraki hedeflerini paylaştı.

Toplantıya Muğla Ülkem Spor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, milli sporcu Sergen Donka ile antrenörü de katıldı.

"Bu maç kader maçıydı"

Şampiyonluk için uzun süredir yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Sergen Donka, bu başarının hem kendi hayatı hem de Milas adına büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Donka, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu maça çok uzun süredir hazırlanıyorduk. Bu maç benim için adeta kader maçıydı. Hem kendi hayatım hem de Milas halkını gururlandıracak bir başarıya imza attık. Çok emek verdik. Hocalarım, kulüp başkanlarım ve bana destek olan herkes bu hedefe odaklandı. İki gün önce Adana'dan Türkiye şampiyonu olarak döndük ve milli takım kadrosuna girmeyi başardık. Bu başarıyı elde ettiğim için çok mutluyum."

Hedef Dünya Şampiyonluğu

Türkiye şampiyonluğunun ardından milli takım kamp sürecinin başlayacağını belirten Donka, 6-16 Kasım 2026 tarihleri arasında Yunanistan'da düzenlenecek Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası öncesinde yaklaşık bir aylık hazırlık kampına katılacağını söyledi.

Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyleyen Donka, "Önümüzde milli takım kamp süreci var. Kasım ayında Yunanistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesinde yaklaşık bir aylık hazırlık kampı geçireceğiz. Amacımız dünya şampiyonasında en iyi mücadeleyi vererek ay-yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandırmak. Milas'a ve Türkiye'ye dünya şampiyonluğu başarısını getirmek istiyorum." dedi.

Genç sporcunun elde ettiği Türkiye şampiyonluğu, Milas'ta büyük gurur yaşatırken, gözler şimdi Kasım ayında Yunanistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na çevrildi. Burada mücadele edecek Sergen Donka, hem Milas'ı hem de Türkiye'yi uluslararası arenada temsil edecek.

Sergen Donka’nın ardından Muğla Ülkem Spor Kulübü Başkanı Cüneyt Akar ile Kulüp Yönetim Kurulu Asil Üyesi Mehmet Raci Usta, genç sporcunun elde ettiği başarının hem Milas hem de Muğla için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

 "Muğlamız ve Milasımız adına önemli bir başarı"

Muğla Ülkem Spor Kulübü Başkanı Cüneyt Akar, Sergen Donka'nın elde ettiği şampiyonluğun önemli bir başarı olduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Sergen kardeşimiz Muğlamız ve Milasımız adına çok güzel bir başarı elde etmiştir. Nasip olursa Kasım ayında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecektir. Kendisini bu büyük başarısından dolayı yürekten tebrik ediyor, dünya şampiyonasında da üstün başarılar diliyoruz."

"Artık Türkiye adına mücadele edecek"

Muğla Ülkem Spor Kulübü Yönetim Kurulu Asil Üyesi Mehmet Raci Usta ise Sergen Donka'nın Türkiye Şampiyonluğu ile önemli bir başarıya imza attığını belirterek, Dünya Şampiyonası'nda artık ay-yıldızlı forma ile mücadele edeceğine dikkat çekti.

Usta, "Sergen kardeşimiz büyük bir başarıya imza attı. Muğla adına yarışırken, önümüzdeki günlerde Dünya Şampiyonası'nda artık tüm Türkiye adına mücadele edecek. Biz her zaman kendisinin arkasındayız. Milas'ın da Muğla'nın da kendi öz evladına sahip çıkacağına inanıyorum. Tüm Milas ve Muğla'nın Sergen'in yanında olacağını düşünüyorum. Kendisine dünya şampiyonasında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonası hazırlıkları başlayacak

Türkiye Şampiyonluğu ile Dünya Şampiyonası bileti alan Sergen Donka'nın, Kasım ayında düzenlenecek organizasyonda Türkiye'yi temsil etmesi bekleniyor. Genç sporcu, hem Milas'ın hem de Muğla'nın desteğiyle dünya arenasında başarı hedefliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Content is protected !!