Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • 12.Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali’nin programı açıklandı

12.Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali’nin programı açıklandı

Milas’ta 6-7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali’nin programı netleşti. Üç gün sürecek festival, Atapark, Kıyıkışlacık ve Kapıkırı olmak üzere üç farklı noktada gerçekleştirilecek. Programda paneller, zeytin hasadı, atölyeler, defileler, yemek yarışmaları ve konserler yer alacak. Festivalin açılış günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Reklam
Ekran Resmi 2026-10-22 16.47.25

ZEYTİN FESTİVALİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Milas Kaymakamlığı, Milas Belediyesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ve bölgenin paydaşlarının iş birliğiyle düzenlenecek 12. Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali, 6-8 Kasım 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Zeytinden Denize, Tarihten Geleceğe” mottosuyla düzenlenen festivalde, Milas’ın zeytin ve zeytinyağı kültürünün yanı sıra tarihî ve turistik değerlerine yönelik etkinlikler de yapılacak.

FESTİVAL KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLAYACAK

Festivalin açılışı, 6 Kasım Cuma günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek kortej yürüyüşüyle yapılacak. Uzunyuva Hekatomnos Anıt Mezarı’ndan başlayarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atapark’a ulaşacak kortejin ardından açılış töreni, protokol konuşmaları, halk oyunları gösterileri ve stant gezileri düzenlenecek.

Günün programı, müzik öğretmeni Ali Çakır yönetimindeki müzik gruplarının konseriyle devam edecek.

KAPIKIRI’NDA ZEYTİN HASADI VE DEFİLE

Festivalin ikinci günü olan 7 Kasım Cumartesi günü etkinlikler, Kapıkırı ve Atapark’ta devam edecek. Kapıkırı Agora’da zeytin hasat etkinliği ve antik kentte müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Nadiye Uslu’nun “Antik Desenlerle KARIA’nın İzinde” adlı defilesi de günün etkinlikleri arasında yer alacak. Eminem’s Fabrikada ise zeytin sıkım etkinliği düzenlenecek.

Atapark’taki program kapsamında agro turizm, zeytin ve Milas tarihi üzerine paneller yapılacak. TARİŞ zeytinyağı tadım eğitimi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Meslek Yüksekokulu yemek yarışmasının ödül töreni de programda yer alacak.

Cumartesi akşamı saat 20.00’de Ayhan Sicimoğlu & Harikalar Bandosu, Atapark’ta konser verecek.

KIYIKIŞLACIK’TA GASTRONOMİ ETKİNLİKLERİ

Festivalin son günü olan 8 Kasım Pazar günü etkinlikler Kıyıkışlacık ve Atapark’ta sürdürülecek. Kıyıkışlacık’ta “Denizden Gelen Lezzetler” ve “Karia’nın Sofrası” başlıklı gastronomi atölyeleri düzenlenecek. Bölgede ayrıca Kanal 7 televizyon programı için özel çekimler yapılacak.

Atapark’ta ise “Antik Çağlardan Modern Tabaklara: Şeflerin Milas Keşfi” başlıklı atölye gerçekleştirilecek. Nadiye Uslu’nun “EGE’nin Geleneksel Zarafeti” adlı defilesinin yanı sıra mahalleler arası yemek yarışması ve ödül töreni de festivalin son gününde yapılacak.

FESTİVAL BURAY KONSERİYLE SONA ERECEK

Üç gün boyunca farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak festival, 8 Kasım Pazar günü saat 20.00’de Atapark’ta düzenlenecek Buray konseriyle sona erecek.

Milas’ın zeytin ve zeytinyağı kültürünü, tarihî mirasını, gastronomisini ve turizm değerlerini öne çıkarmayı amaçlayan 12. Uluslararası Milas Zeytin, Zeytinyağı ve Turizm Festivali’ne tüm vatandaşlar davet edildi.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Content is protected !!