Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

‘Ağaç katliamı’ değil, gereklilik

Reklam

Gülçin ERŞEN -

Güllük'te Belediye hizmet binasının sağında, çocuk oyun parkının da bulunduğu ağaçlık alanın, yeni bir oyun parkı ve çay bahçesi ile atıksu arıtma tesisinde görev başında can veren 7 şehit için hazırlanan anıt heykelin de yer alacağı biçimde düzenleneceğini, aylar önce Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Mat'dan duymuştum.

Geçenlerde buradan gelen motorlu testere sesleri ve bazı yurttaşların "Ağaçları kesiyorlar, fotoğrafını çekip haber yapın" şeklindeki uyarıları üzerine alana gittim. Fotoğraf çektim, bilgi almak için Zeynep Mat'ı birkaç kez aradım, ama görüşemedim. Belediyeden bir yetkili ile görüşemeyince, konunun uzmanlarından bilimsel açıklama aldım.

Kesilenler okaliptus ağaçlarıydı. Bu ağaçların özelliği; gövdesinde çok su barındırması nedeniyle batalık alanları kurutmakta kullanılması, iri ve uzun gövdesinin sert ve ağır olması, yüzeyde yayılan köklerinin beton zeminlere ya da kanalizasyon borularına zarar vermesiymiş. Yani, yerleşim yerlerinde, tehlike oluşturabileceği için pek de tercih edilmeyen, istenmeyen bir ağaç türüymüş.

Güllük Turizm Geliştirme ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Selçuk Orkun da kendisinin belediyede görev yaptığı dönemlerde, aynı yerde çok yaşlı bir çam ağacının devrildiğini, eğik duran bir diğerinin kesildiğini anımsatarak, "Ormanlarda bile yaşlı ağaçları kesip yerine yenisini dikiyorlar. Böyle bir çevre düzenlemesi yapılırken, kesilen ağaçların yerine mutlaka yenisini dikeceklerdir" dedi.

Yani, duyarlı yurttaşların bu konuda endişelenmesine gerek yok.

Umarız, Güllük en kısa sürede, anıt heykeli, çay bahçesi ve çocuk oyun parkıyla yeni ve güzel bir toplumsal dinlence ve eğlence yerine kavuşur.

(19 Mayıs 2015 / Güllük)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Content is protected !!