Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

Reklam

Büyük Türkü Gecesi 27 Nisan’da

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, kültürel değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırladığı özel konser programıyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1 Aralık 2025 tarihinde Ali Çakır şefliğinde Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda başlayan çalışmalar, sanatseverlerle buluşacak.

Reklam
b240c88c-5072-45a9-bedb-69f2f73d92ae

27 Nisan 2026 Pazartesi günü Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 20.30’da başlayacak olan program, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Gecenin bu yılki teması ise “Önümüze Dönüyoruz, Kötü Bağımlılıklarımızdan Kurtuluyoruz” olarak belirlendi. Etkinlikte Muğla ve çevre illere ait Yörük türkülerinin yanı sıra, Türk halk müziğinin seçkin eserleri de seslendirilecek.

Gecede, Milas Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, Milas Türk Halk Müziği Korosu, Milas Türk Musikisi Derneği ve Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği başkanları ile koro şefleri de sahnede yer alacak. Dört farklı kültür ve sanat derneğinin aynı sahnede buluşmasıyla, Milas’ta güçlü bir kültürel birliktelik oluşturulması hedefleniyor.

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkanı Mevlüt Kiriş, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, hazırlık sürecine katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Hep birlikte güzel bir geceye şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

Milas’ta kültür ve sanatın birleştirici gücünü yansıtacak olan bu özel gece, Yörük-Türkmen kültürünün yaşatılması adına önemli bir buluşma olarak değerlendiriliyor.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?