Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • Milas’ta Yörük Türkmen Gecesi Hazırlıkları Sürüyor

Milas’ta Yörük Türkmen Gecesi Hazırlıkları Sürüyor

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği tarafından düzenlenecek olan 30 Haziran Yörük Türkmen Gecesi için hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla organize edilen etkinlik kapsamında halk oyunları ekipleri yoğun tempoda çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
a7a880c9-239e-4a4d-8ac3-5a84475a5043

Milas Belediyesi Amfi Tiyatrosu altı ile Milas Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde haftanın üç günü gerçekleştirilen çalışmalara Milas Halk Eğitim Merkezi de destek veriyor. Antrenör Mert Sarıgül yönetiminde yapılan provalarda ekipler, gece programında sergilenecek gösteriler için hazırlık yapıyor.

Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, düzenlenecek programın Yörük Türkmen kültürünü yaşatmak ve toplumsal birlik beraberliği güçlendirmek açısından önemli olduğunu belirterek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.

30 Haziran’da gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında gündüz saatlerinde temsili Yörük göçü düzenlenecek, akşam saatlerinde ise şenlik programı yapılacak. Programda halk oyunları gösterileri başta olmak üzere çeşitli kültürel etkinliklerin yer alması bekleniyor.

Yörük Türkmen kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan etkinliğin, Milas’ta renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Content is protected !!