

Edinilen bilgilere göre olay, Fethiye’nin Akarca Mahallesi 784 Sokak’ta meydana geldi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile eşi Çiğdem Karaca, ikametlerinin bulunduğu sokakta daha önce de görüldüğü belirtilen kapüşonlu ve maskeli bir şahsı fark etti. Şahsın maskesini çıkarmasının istenmesi üzerine taraflar arasında tartışma yaşandı.
İddiaya göre tartışma sırasında Başkan Karaca’nın şahsı polise teslim edeceğini söylemesi üzerine şüpheli silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Alim Karaca’nın sol diz kapağından yaralandığı, sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada saldırganın 20 Mayıs 2026 tarihinde İstanbul’dan otobüsle Fethiye’ye geldiği belirlendi. Şüphelinin otogarda indikten sonra olay bölgesinde keşif yaptığı tespit edildi.
Yapılan kamera incelemelerinde saldırganın E.T.Ç. olduğu belirlenirken, saldırının ardından ticari taksiyle Bodrum’a geçtiği ortaya çıktı. E.T.Ç.’nin, T.D. isimli şahısla birlikte Bodrum’un Koyunbaba Mahallesi’nde saklandığı tespit edildi. Polis ekipleri tarafından 24 Mayıs 2026 günü saat 03.00 sıralarında düzenlenen operasyonla iki şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Soruşturmada Milas bağlantısı da dikkat çekti. Şüphelileri Fethiye’den Bodrum’a götüren ticari taksinin ücretini ödediği ve 34 plakalı araçla İstanbul’dan Bodrum’a geldiği belirlenen H.N. isimli şahıs, aynı gün saat 04.45 sıralarında Milas’ta düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
Saklandıkları Evde Uyuşturucu Ele Geçirildi
Şüphelilerin saklandığı adreste yapılan aramada yaklaşık 700 gram skunk maddesi ile hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin uyuşturucu ve alkol etkisinde oldukları öğrenilirken, saldırıda kullanıldığı değerlendirilen silahın bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında işlemler sürerken, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği öğrenildi.


