
Ana ve ek gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste İçkili Yerler Komisyon Raporları ve İmar Komisyon Raporları da görüşülerek karara bağlandı.
Gündem maddelerine geçilmeden önce Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, geçtiğimiz aydan bu yana yapılan çalışmalar ve görevlendirmeler hakkında bilgiler verdi.
Başkan Topuz, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne Ayşe Şanlı’nın atandığı hususunda meclise bilgi verdi.

Başkan Topuz’dan milli takıma destek…
Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dünya Kupası’na sayılı günler kala Milas Belediyesi Haziran Ayı meclisinden milli takıma destek mesajları gönderildi. Grubunda oynayacağı maçlarda millilerimize başarılar dileyen Başkan Topuz, yolun sonunun şampiyonluk olmasını temenni etti.
Çomakdağ Festivaline davet…
Milas Belediyesi tarafından ilçemiz Çomakdağ Mahallesi’nde ‘Yerel Kültürü Yaşatma ve Turizm Festivali’ düzenlenecek.
Kurulacak stantlardan defilelere, el emeği ürünlerden halk oyunlarına kadar çeşitli etkinliklerin yapılacağı programda bir düğün ritüeli olan şeker kırma etkinliği gibi kültürel değerlerimiz izleyicisiyle buluşacak. Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, yarın gerçekleştirilecek olan festivale tüm meclis üyelerini ve vatandaşlarımızı davet etti.
İlçemizin birçok noktasında çalışmalar var…
Milas Belediyesi tarafından ilçemizin birçok noktasında çalışmaların yapıldığını belirten Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kapsamlı bir bilgilendirme toplantısı yapacağını ifade etti.

Yeni araçlar belediye bünyesine katıldı…
Vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini artırmak ve belediye envanterini modernize etmek amacıyla araç filosuna takviyeler yaptıklarını belirten Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Mayıs ayı içerisinde yaklaşık 16 aracın belediye bünyesine katıldığını ifade etti. Araçların hızla hizmet vermeye başladığının altını çizen Başkan Fevzi Topuz, araç filosuna katılan yeni araç gereçlerin Milas’a hayırlı olmasını temenni etti.
Birlik Toplantıları hakkında bilgilendirme…
Mayıs Ayı içerisinde yapılan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Çevreci Belediyeler Birliği Toplantılarına katıldığını ifade eden Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Toplantısında divan başkanlığı görevini üstlendiğini belirterek birlik başkanı seçilen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a başarılar diledi.
Üyelerin kullandıkları oylar sonucunda Çevreci Belediyeler Birliği encümen üyeliği görevine seçildiğini aktaran Başkan Fevzi Topuz, birlik başkanı seçilen Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e görevinde başarılar diledi.
Başkan Topuz’un konuşmasını tamamlamasının ardından meclis gündemine geçildi. Birçok gündem maddesinin görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildiği toplantı tüm maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi.
Bir sonraki meclis 3 Temmuz’da…
Milas Belediyesi Haziran Ayı Meclisi’nde alınan karara göre Milas Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 3 Temmuz Cuma günü saat 15.00’te yapılacağı oy birliği ile kabul edildi.



