Reklam
Reklam

Şu anda piyasa verileri güncelleniyor. Lütfen kısa bir süre sonra tekrar deneyiniz.

Bafa’da Boğa Güreşi Heyecanı Yaşandı

Milas’ın Bafa Mahallesi’nde bu yıl 21’incisi düzenlenen Geleneksel Boğa Güreşi Festivali, yoğun katılım ve büyük heyecana sahne oldu. Bölgenin önemli kültürel etkinliklerinden biri olan festivalde, gün boyu süren mücadeleler vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Reklam
718309523_17963869956093730_4189076700568796825_n

Çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreşseverin katıldığı festivalde arenaya çıkan boğalar kıyasıya mücadele etti. Tribünleri dolduran vatandaşlar heyecan dolu anlar yaşarken, zaman zaman boğaların kontrol dışına çıkması nedeniyle kısa süreli panik yaşandı.

7 Haziran Pazar günü Bafa Mahallesi’nde gerçekleştirilen 21. Geleneksel Boğa Güreşi Festivali, yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla tamamlandı. Aydın, İzmir, Artvin başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden getirilen boğalar, gün boyunca arenada kıyasıya mücadele ederek izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Tribünleri dolduran binlerce vatandaş, birbirinden çekişmeli karşılaşmaları ilgiyle takip etti.

Baş Güreşinin Galibi “Yandım Ali”

Festivalin en önemli karşılaşması olan baş güreşinde, Kızılağaç’tan Hüseyin Armutçu’ya ait “Yandım Ali” isimli boğa rakibini mağlup ederek baş güreşinin şampiyonu oldu. Güreş severlerin büyük ilgi gösterdiği mücadele, günün en çok konuşulan karşılaşmalarından biri olarak öne çıktı.

Kupa Güreşlerinde Kıran Kırana Mücadele

Bafa Boğa Güreşi Belediye Başkanlığı Kupa Müsabakası’nda “Mikrop” isimli boğa bayrak birinciliği elde ederken, “Aslan” ise kupa ikinci oldu. Sezona hızlı bir başlangıç yapan Datçalı “Aslan”, sergilediği performansla izleyicilerden alkış aldı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen Emniyet Kupası güreşlerinde ise “Haydar” isimli boğa ilk saha deneyiminde başarılı bir performans sergileyerek birinciliği elde etti. Sahipleri tarafından yapılan açıklamada, boğanın ilk kez arenaya çıkmasına rağmen kalitesini gösterdiği ve rakibi “Çavi” karşısında galibiyet aldığı belirtildi.

Ödül Töreniyle Sona Erdi

Geleneksel Yörük kültürünün önemli unsurlarından biri olan boğa güreşleri, gün boyunca süren müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Festival, hem yetiştiricileri hem de güreş severleri bir araya getirirken, Bafa’da renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Etkinliğin gelecek yıllarda da aynı coşku ve katılımla sürdürülmesi bekleniyor.

Başkan Topuz da Festivale Katıldı

Festivale katılan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz da gün boyunca vatandaşlarla bir araya gelerek boğa güreşlerini takip etti. Başkan Topuz, "Yörük kültürümüzün en heyecanlı geleneklerinden biri olan Bafa Boğa Güreşi Festivali'ni yerinde takip ettik. Kültürümüzün bir parçası olan bu kadim festivalde yetiştiricilerimizin heyecanını paylaştık, tribünleri dolduran hemşehrilerimizle bir araya gelerek hasret giderdik. Emeği geçen, bu güzel organizasyonu düzenleyen ve bu büyük mirasa sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Başkan Topuz’un festival alanındaki ziyaretleri vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanırken, etkinlik boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Boğa yetiştiricileri ve güreş severlerle sohbet eden Topuz, geleneksel değerlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Bafa Boğa Güreşi Festivalinde Talihsiz Kaza

Edinilen bilgilere göre olay, 7 Haziran 2026 Pazar günü Bafa Mahallesi’nde bulunan top sahasında gerçekleştirilen festival esnasında yaşandı. Festival alanında bulunan 71 yaşındaki R.G., güreş alanındaki boğalardan birinin üzerine doğru gelmesi üzerine panikle kaçmaya başladı.

Kaçarken Römorka Çarptı

Boğadan uzaklaşmaya çalıştığı sırada alanda sabit halde bulunan bir römorka çarpan R.G. yaralandı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı vatandaş, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hayati Tehlikesi Bulunmuyor

Hastanede tedavi altına alınan R.G.’nin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Milas’ın önemli geleneklerinden biri olan ve yoğun katılımla gerçekleştirilen 21. Geleneksel Bafa Boğa Güreşi Festivali sırasında yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldığı bildirildi.

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Content is protected !!